sábado, 1 de noviembre de 2008

I la política?

Dijous passat, el periodista de LaVanguardia Enric Juliana traslladava al seu article una pregunta que temps abans l'hi havia referit un lector. "¿Interés por la política o por el movimiento de los partidos?". Em sembla una pregunta encertada i que ahir mateix, mentre fullejava els diferents diaris, va aparèixer amb tota la seva força.
Ahir les reaccions a les paraules de la reina Sofia seguien sent la notícia del dia. Cap, i us animo a que feu la comprovació, cap diari va evitar guardar un espai a la seva portada per parlar de la "polèmica" reial.
Durant més o menys pàgines, tots els diaris repassaven fragments del llibre i valoraven les posicions que uns i altres partits havien pres envers les declaracions de la reina.
En l'altre extrem s'erigia el debat sobre els pressupostos que divendres es va celebrar al Parlament de Catalunya i que ahir no va merèixer ni un espai en cap diari. (Perdò, l'AVUI li va dedicar unes línies mig ocultes dins d'una altre notícia.)
Les comparacions són odioses però el tema no deixa de sorprendre'm. Sota quin criteri es dona valor a uns fets i se'ls hi treu a uns altres?
Deu ser que jo no dono a les declaracions monàrquiques la importància que pot ser mereixen, ni em sorprèn el fet que una dona de setanta anys i amb un altíssim nivell de renta tingui opinions conservarodes.
Deu ser també que exagero la rellevància d'un debat en què es debaten uns pressupostos que marcaran les polítiques de la Generalitat durant tot l'any. O pot ser es que la pregunta que el lector li feia a Juliana era massa llarga, i es podia reduïr a una simple expressió.
Als diaris els interessa realment la política?

2 comentarios:

Manel Haro dijo...

Home, sí els interessa. Però els interessa més vendre diaris i la polèmica de la reina té molt de resó. Si més no, el llibre de Pilar Urbano ja és un dels més venuts (i només porta uns dies a les llibreries). Per cert, que portem un parell de dies amb l'aniversari de la reina, que li donen a un ganes de ser republicà (jo ja ho era, de fet).

palito h dijo...

Ese Pruna ese Pruna WE WE!!!